Building the Future

Kantoorontwerp | Werkomgeving

Bij elk interieurproject staat functionaliteit altijd voorop. Wij onderzoeken samen met jullie de behoeftes. Moet er rekening gehouden worden met “het nieuwe werken” of moet er een echte samenwerkplek ontstaan? Of willen jullie graag een extra huiskamer-gedeelte? We houden rekening met jullie eisen en wensen en maken een ontwerp wat daarop aansluit.

Maar bovenal zijn we ook nieuwsgierig naar het verhaal achter het verhaal. Wat zijn de ambities van het bedrijf en de mensen? Wij proberen die te vertalen naar de invulling van de plek. Zodat je niet alleen een functionele ruimte krijgt, maar een werkomgeving die tot de verbeelding spreekt,

Kantoorontwerp door INinterieurs

Een goede doordachte werkomgeving verhoogt de productiviteit. Maar een kantoorontwerp kan ook andere doelen bewerkstelligen. Bijvoorbeeld, hoe stimuleer je innovatie? Of hoe zorg je ervoor dat de mensen meer gaan samenwerken?

Z

Functioneel

Ieder goed interieurontwerp moet ten eerste de belangrijkste functies vervullen. Samen zetten we de behoeftes op een rijtje. Indien nodig maken we daarvan een Plan van Eisen (PvE)

Daarna gaan we aan de slag met de indeling van de ruimte. Welke functie komt waar? We maken een plattegrond waarbij de zones per activiteit staan aangegeven. Een zoneplattegrond.

Denk dan aan een samenkomst- of ontvangstzone waarbij het geluidsniveau anders zal zijn dan bij de concentratieplekken.

Een goede indeling en (multi)functionele inrichtingselementen zorgen ervoor dat de inrichting voor jullie werkt!

Motiverend

Als je de kernwaardes voelbaar maakt in de inrichting gaan de mensen er ook echt naar handelen.

Is je kernwaardes transparantie? Vervang een aantal dichte systeemwanden voor glas. Bij duurzaamheid gebruik dan ook echt duurzame materialen en planten.

Motiveer mensen tot meer samenwerking door samenwerkplekken of ontmoetingsplekken te creëren.

Vier je successen. Laat zien wat jullie doen. Maak een muursticker van een  quote van de oprichter. Of verbeeld een tijdslijn waarop ontwikkelingen te zien zijn. Gebruik (oude) foto’s.

Wees en maak trots!

Plezier

Laten we wel wezen. Werk is een belangrijk onderdeel van je leven. Dus laat het dan ook een leuke plek zijn. Dingen hoeven niet altijd functioneel te zijn, maar mogen ook gewoon “Leuk” zijn. Want samen plezier hebben werkt verbindend. Sociale- en speelelementen zorgen voor meer onderling contact.

Denk bijv. aan een grote huiselijke eettafel met kleurige smeg koelkast ernaast. Dat vraagt gewoon om dagelijks met elkaar centraal te lunchen.

Of speelelementen zoals een voetbaltafel, dartbord of schommel.  Of een groot prikbord zijn waarop kiekjes en vakantiekaarten te zien zijn. Oftewel, leuke interactie zorgt voor een fijne teamspirit en prettige werksfeer.

gelijkwaardige vergaderruimte

MOTIVEREND KANTOORONTWERP

Er zijn verschillende manieren om mensen te motiveren. Door consequent een eenduidige beeldtaal te hanteren, gaan de mensen deze stijl onbewust koppelen aan het bedrijf. De signalen pikken ze ongemerkt op. Het verhoogt de binding en betrokkenheid.

Met kleur en materiaalgebruik kun je mensen prikkelen. Maar juist ook door slimme inrichtingselementen te gebruiken, kun je mensen motiveren en aanzetten tot gedragsverandering. Bijvoorbeeld, door gebruik van een ronde vergadertafel, bevorder je het gevoel van gelijkwaardigheid en betrokkenheid.

multifunctionele stamtafel

MULTI FUNCTIONALITEIT

Wij zijn erg goed in het meedenken. Wij vinden dat een interieurontwerp rekening moet houden met de ambities van de klant. Daarbij ontwerpen we vaak multifunctionele interieurs waarbij elementen soms flexibel gebruikt kunnen worden. Zo pas je jullie inrichting aan, aan veranderende behoeftes en groei!

testimonials

“We hebben een zeer prettige samenwerking gehad, een half woord was genoeg en een schitterend resultaat! Onze medewerkers zijn erg enthousiast over de nieuwe indeling en uitstraling. Onze gasten zijn verrast en hebben van alles te bekijken.”

Sanne Keijzer

eigenaar recreatiepark Ter Spegelt

“Wij zijn onder de indruk hoe INinterieurs alles geïntegreerd heeft. Het valt allemaal als een puzzel in elkaar. De gekozen beeldtaal paste zo goed, het heeft zelfs geleid tot de nieuwe huisstijl. Wij zij enorm tevreden met het resultaat.”

Michelle Opstal

eigenaar Ready To school

 

 

 

 

 

KANTOORONTWERP OP MAAT?!

Willen jullie ook een doordacht ontwerp, dat niet alleen mooi en functioneel is, maar ook de mensen inspireert?

Neem dan contact op!

patricia@ininterieurs.nl
INinterieurs | Klokgebouw 144 in Eindhoven
T. 06 4413 7781

INinterieurs

Klokgebouw 154
5617AB Eindhoven
T. 06 44137781
patricia@ininterieurs.nl

Overige zaken

 

Pin It on Pinterest

Share This