PHILIPS MRI - PROJECT PROUD

PHILIPS MRI - PROJECT PROUD

PHILIPS MRI - PROJECT PROUD

PHILIPS MRI - PROJECT PROUD

De Uitdaging

Philips MRI – Best – 2009/2010 Het interieur van het werknemersgebouw en de research-hal van Philips MRI in Best moest een weerspiegeling worden van de Philips MRI identiteit en een plek worden waar zowel de werknemers als bezoekers een gevoel van trots zouden ervaren.

Identiteit

Elementen aansluiten bij de identiteit van Philips MRI : ambilight (licht-kleur-veranderingen), de conische vorm van de MRI scanners, transparantie, MRI scans en foto’s uit de geschiedenis van Philips MRI.

Alle prachtige grafische beelden zijn ontworpen en opgemaakt door Simone van Wijk

Project Proud maakt gebruikers

en bezoekers trots

Trots

De medewerkers zijn trots dat ze hier mogen werken en trots op de resultaten van Philips MRI

i

Verhaal

Bezoekers krijgen een verhaal voorgeschoteld. Bij de entree is de allereerste MRI scanner, de Proton, op een voetstuk geplaatst. Vervolgens mogen ze door de gang de “Hall of Fame” waarbij ze alle hoogtepunten in de MRI geschiedenis mogen aanschouwen. Om via de “Portal” uit te komen bij de R&D hal alwaar ze letterlijk een kijkje mogen nemen in de mens en de mogelijke toekomst van MRI.

Beleving

De gang krijgt meer daglicht wat via raamfolies gekleurd wordt. De hele gang krijgt hierdoor een “ambience lighting”. De toegang tot de research hallen is futuristisch, met rondom verlichting en een cirkelvormige doorgang zoals de Philips MRI scanners.

d

Details

Naast het “Ambient Effect” en de “Portal”, zijn er in de hal zijn geintegreerde wandkasten en er is zoveel mogelijk wit gemaakt, dit om alles helderder en opgeruimder te maken. In de R&D hal hangen er body ‘slices’ onder de verlichting en zijn er speciale prints op de grote deuren. De luxaflex is vervangen door raamfolies die hetzelfde patroon hebben als de electronicaprint rondom de buis in de scanner.

Kom koffie drinken

Pin It on Pinterest