Interieur kleurentrends 2018

INinterieurs vertelt je over de interieurkleuren

Wat kun je verwachten als interieurtrends & kleurentrends voor 2018.

Kleurtrend | INinterieurs houdt zich op de hoogte van ontwikkelingen en trends binnen het interieur. Kleuren en materialen spelen daarin een hele belangrijke rol. Graag delen we onze inzichten met jou. Hieronder vind je de kleurentrends die wij verwachten nog meer terug te gaan zien in 2018. Natuurlijk zijn we zelf ook erg benieuwd of de kleuren straks in jouw huiskamer terug te vinden zijn. Als je al benieuwd bent naar onze voorspellingen voor 2019, Ontdek ze dan hier

#1 NUDES & NATURALS

De term “nude” wordt veel gebruikt in beauty & fashion. Daarbij bedoelen ze een kleuren palet waarbij huidskleuren de hoofdrol spelen. Denk dan aan superzacht poederroze, beige en lichtbruine neutrale natuurlijke tinten.

kunstproject Angelica Dass - kleurentrends Nude & Naturals

Kunstproject van Angelica Dass

PINK & BEIGE – Deze kleuren gaan we zeker terug zien in het interieur. Zacht rozige pasteltinten in de stoffering en in verfkleuren. In de voorgaande jaren waren het vooral harde roze tinten, die je als accentkleur toepaste. Maar fluorroze en coral zijn toch echt passé.

Nu zijn het de beiges en zachtrozes zoals Millenial pink en poederroze die prefcet in de kleurentrends passen. En deze worden meer als grondtoon gebruikt. Bijvoorbeeld voor de meubels of andere stoffering zoals gordijnen en vloerkleden. Niet alleen zijn dit menselijke huidtinten, maar ook de natuurlijke kleuren van loofbomenhout, riet, touw, wol, katoen, linnen.

En wist je dat Flexa een roze tint heeft uitgeroepen als kleur van het jaar 2018?! Onder de naam Heart wood verandert roze van een vrouwelijke naar een stoere ruimtelijke kleur.

COGNAC & TERRACOTTA – Ook dit zijn tinten die binnen het nude-palet passen. Ze bieden een stoere aanvulling op de vooral wat vrouwelijke zachte roze en beiges. Alle nudes zijn roze en bruine tinten, al dan niet met meer of minder wit gemengd. De cognac en terracotta groep is duidelijk een stuk donkerder.

Wat opvalt, is dat dit de oorspronkelijke kleuren zijn die bij de materialen horen. Cognackleurig leer, terracottakleurige keramiek. Het zijn een soort oerkleuren van de materialen.

De mooiste roze interieuritems voor je op een rij

Wist je dat de kleurentrend 'Terra' een vervolg is van 'Nude & Naturals?'

 

 

 

#2 ZEAL BLUE

Was de Flexa verfkleur van 2017 Denim Drift, nu komt er een reeks van blauwtinten bij. Verwacht daarbij Denim ook als interieurstof. Blauw als functionele kleur waarmee we vanuit de mode, geleerd hebben alles te kunnen mixen.

En deze kleurentrend wordt verrijkt door Histor, wiens verfkleur van 2018 een diepblauw is, met de naam Climax

INDIGO & DENIM – Was 2017 de kleur van het grijsblauwe Denim Drift (Flexa), dan gaan we in 2018 de kleur blauw in nog meer denimtinten terugzien. Denk aan indigo. Een diepblauwe kleur die wellicht ‘s-werelds oudste kleurstof is. Maar ook de grijzige denims en zeer verbleekte lichteblauwe spijkerstof. Alles binnen deze kleurentrend past Ton-sur-ton bij elkaar.

Spijkerstof is van de praktische en werkende mens, een toegankelijke stof voor iedereen. We hebben ook geleerd allerlei kleuren shirts op een spijkerbroek te dragen. Hierdoor past in onze smaak inmiddels elke kleur en elk patroon bij spijkerbroekblauw.

Het is dan ook een dankbare stof die een grote sympathie waarde heeft en ook net eventjes voor een stoer accent kan zorgen.

KOBALT & NACHTBLAUW – Beide zijn verzadigde blauwtinten. En niet meer alleen als stoffering of kleurvlak. Met deze kleur worden complete ruimtes blauw geschilderd. Alle muren en zelfs de deuren, kozijnen en het plafond. Nachtblauw is een intens diepe bijna zwarte blauw die je weer meer in fluweel gaat tegenkomen. Het heeft een koninklijk karakter. Maar dit diepe bijna zwartblauw zie je ook in aquarel prints. Het past perfect bij art deco homes en in combinatie met messingkleurige accessoires.

Kobalt is een kleurstof die een erg intens middenblauw geeft. Het is bijna een paarsblauw. (kleureninstituut Pantone roept ultra Violet uit als kleur van het jaar) Een echte paarsblauw is Lupineblauw. Deze beide kleuren zijn zo heftig en intens dat we ze in Nederlandse interieurs als een klein accent verwachten te zien in een inrichting met een scandinavische basis.

 

 

 

#3 DEEP GREEN

Pantone kwam in 2017 met de kleur “greenery”. Appeltjesgroen. Deze kleur was te heftig om als volvlak toe te passen. Planten als beste woonaccessoire in je interieur, is en blijft daarentegen nog steeds hip. Het beste past daarbij geen harde knalgroene kleur, maar juist een diepe vergrijsde donkergroen.

VELVET & EMERALD – Emerald is een edelsteen, die we smaragd noemen. Edelstenen verwachten we ook vaker als kleine persoonlijke interieur accessoires te zien. Maar echt smaragdgroen is een luxe diepe kleur.

Daarbij past ook fluweelgroen. Een donkere groen kleur, die ook echt het mooiste tot zijn recht kom in een fluwelen stof. Door de vleug ontstaan er licht- en schaduweffecten.

Zowel bij edelstenen (en gekleurd glas) als bij fluweel speelt licht een belangrijke rol in de kleurperceptie. Het wordt juist spannend en intrigerend als hierin dynamiek is.

 

MOSSY & SUCCULENT GREEN – Dat zijn groentinten die juist grijzig aandoen. Mos is in Japan een gewaardeerd landschapsinrichting element. Terwijl in Nederland mos nog te boek staat als onkruid en als teken wordt gezien dat bewoners hun gazon niet goed bijhouden. Wij verwachten dat mos steeds vaker opzettelijk gebruikt zal worden in tuinen. Ook zie je mos als wandpanelen.

Naast veel planten in het interieur met mooie exotisch aandoende bladeren, blijven succulenten (vetplantjes) ook gewenst. Hierin zul je ook steeds vaker plantcomposities vinden. Dus verschillende plantjes bij elkaar in dezelfde pot.

In 2019 komt groen ook terug als 'FOREVERGREEN'

ONDERDOMPELING

Houdt er ook rekening mee dat we langzaamaan steeds meer van de pasteltinten vandaan gaan en de kleur donkerder worden. Ook lopen de kleuren steeds meer door over verschillende muren en zelfs over kozijnen en deuren of het plafond!

Dus niet meer één muurtje een groen kleurtje geven, maar maak juist een hele ruimte groen. Een onderdompeling in kleur.

3 Reacties

 1. Resie Schlooz

  PRACHTIG!
  Dit helpt me verder met mijn keuze voor mijn loft in Scheveningen.

  Antwoord
 2. Joy

  Vraag me af welke namen de kleuren van de groene muren hebben van foto 2 & 6 ? En welk merk verf dit is ? Alvast bedankt

  Antwoord
  • admin

   Dag Joyce.
   Helaas zijn het geen eigen foto’s. Maar als je deze kleur groen wilt hebben, adviseer ik Flexa Creations Secret Scarabee. Bij Flexa kun je ook een kleurtester kopen voor 2 euro, dan kun je zien of dat de kleur is die je wilt.

   Succes!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat weten wat jij er van vindt!

Ik ben benieuwd naar jouw gedachtes naar de kleurentrends van 2018.

Wat is jouw verwachting of welke kleur hoop jij terug te zien volgend jaar in onze huizen?

Laat een reactie achter.

Patricia Vernooij

INinterieurs

 

 

 

Ben je benieuwd naar de projecten van INinterieurs?

Pin It on Pinterest

Share This